DreamHack Winter 2014

Door MeltedForest op dinsdag 2 december 2014 14:59 - Reacties (4)
Categorie: LAN Parties, Views: 1.770

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10668970_879127545455370_2645343203212660408_o.jpg

Afgelopen weekend was het zover, mijn eerste DreamHack ever. Niet op de bonnefooi, want via het door Intel gesponsorde Pack4DreamHack was er een geheel verzorgde busreis. Natuurlijk wel zelf je hardware en kleren meenemen. Na een gezellige busreis van 15 uur, waarbij we twee keer een oversteek moesten maken met de boot, kwamen we donderdagochtend rond 07:30 aan in JŲnkŲping, Zweden.

Even de bus uitpakken, DreamHack bandje omdoen en het feest kon beginnen. Bij binnenkomst werd ik gelijk geconfronteerd met de enorme Hal B, de hal waar wij met de hele bus ťťn compleet gangpad voor onszelf hadden geboekt. De rood-wit-blauw-oranje vlaggetjes werden dus snel opgehangen, zodat geen enkele Zweed er omheen kon. Twee vlaggen van onze Vlaamse zuiderburen maakte de aankleding compleet.

Overigens was Hal D de grootste hal, waar ook de mainstage zich bevond. Hal C was iets kleiner en had ook een gedeelte voor streamers. In hal B werden de meeste competities gespeeld, terwijl hal A donker en rustig was: daar werd er geslapen.

Belachelijk veel gamers en bezoekers stromen ondertussen de hallen in en maken zichzelf klaar voor een weekend lang onafgebroken gamen, eten, slapen en weer gamen. Niet alleen de amateurs komen naar DreamHack, ook de professionele gamers verzamelen zich voor een toernooitje Counter Strike: Global Offensive, DOTA2, Starcraft II, Leage of Legends, of Hearthstone.

Een andere grote tak van sport op DreamHack is cosplay, waarbij je buiten de competities de elven, orcs en barbarians door de gangen van het complex ziet lopen. Overigens is de competitie door een Nederlander gewonnen!

Voor de rest bestaat DreamHack uit een slordige 20.000 bezoekers, 3 hallen met rijen vol computers, grote merken die op hun stand hun producten showen, een aantal winkels waar je kleding, hardware en voedsel kunt kopen... afijn, check gewoon de video's die ik zelf heb geschoten:
Helaas was het zondagochtend allemaal voorbij en zaten we om 08:00 sharp weer in de bus richting Nederland. Ik heb het in ieder geval superleuk gehad, een hoop beleefd en nieuwe mensen leren kennen!

Voor meer informatie en beelden check www.pack4dreamhack.nl of de officiŽle website van DreamHack: www.dreamhack.se.