DreamHack Winter 2014

Door MeltedForest op dinsdag 2 december 2014 14:59 - Reacties (4)
Categorie: LAN Parties, Views: 1.854

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10668970_879127545455370_2645343203212660408_o.jpg

Afgelopen weekend was het zover, mijn eerste DreamHack ever. Niet op de bonnefooi, want via het door Intel gesponsorde Pack4DreamHack was er een geheel verzorgde busreis. Natuurlijk wel zelf je hardware en kleren meenemen. Na een gezellige busreis van 15 uur, waarbij we twee keer een oversteek moesten maken met de boot, kwamen we donderdagochtend rond 07:30 aan in Jönköping, Zweden.

Even de bus uitpakken, DreamHack bandje omdoen en het feest kon beginnen. Bij binnenkomst werd ik gelijk geconfronteerd met de enorme Hal B, de hal waar wij met de hele bus één compleet gangpad voor onszelf hadden geboekt. De rood-wit-blauw-oranje vlaggetjes werden dus snel opgehangen, zodat geen enkele Zweed er omheen kon. Twee vlaggen van onze Vlaamse zuiderburen maakte de aankleding compleet.

Overigens was Hal D de grootste hal, waar ook de mainstage zich bevond. Hal C was iets kleiner en had ook een gedeelte voor streamers. In hal B werden de meeste competities gespeeld, terwijl hal A donker en rustig was: daar werd er geslapen.

Belachelijk veel gamers en bezoekers stromen ondertussen de hallen in en maken zichzelf klaar voor een weekend lang onafgebroken gamen, eten, slapen en weer gamen. Niet alleen de amateurs komen naar DreamHack, ook de professionele gamers verzamelen zich voor een toernooitje Counter Strike: Global Offensive, DOTA2, Starcraft II, Leage of Legends, of Hearthstone.

Een andere grote tak van sport op DreamHack is cosplay, waarbij je buiten de competities de elven, orcs en barbarians door de gangen van het complex ziet lopen. Overigens is de competitie door een Nederlander gewonnen!

Voor de rest bestaat DreamHack uit een slordige 20.000 bezoekers, 3 hallen met rijen vol computers, grote merken die op hun stand hun producten showen, een aantal winkels waar je kleding, hardware en voedsel kunt kopen... afijn, check gewoon de video's die ik zelf heb geschoten:
Helaas was het zondagochtend allemaal voorbij en zaten we om 08:00 sharp weer in de bus richting Nederland. Ik heb het in ieder geval superleuk gehad, een hoop beleefd en nieuwe mensen leren kennen!

Voor meer informatie en beelden check www.pack4dreamhack.nl of de officiële website van DreamHack: www.dreamhack.se.

Volgende: Productreview: Fractal Design Node 304 07-'14 Productreview: Fractal Design Node 304

Reacties


Door Tweakers user Damic, dinsdag 2 december 2014 17:27

De bovenste header geeft "hotlinking is not allowed" ;)

Door Tweakers user Pataar, dinsdag 2 december 2014 17:48

Heb je ook "The Olofpass" gezien, of volg je counter strike niet zo. Ik heb alle wedstrijden gekeken. LDLC VS Fnatic leek wel op een finale, totdat de boost tevoorschijn kwam...
Jammer dat NiP niet gewonnen heeft, maar GG LDLC. Het was erg close, maar de beste heeft gewonnen.

Door Tweakers user Propane, woensdag 3 december 2014 00:53

Was er niet bij, maar zit wel in Zweden. Er waren de afgelopen drie weken constant reclames voor Dreamhack op één van de commerciële zenders (TV6, de Zweedse Veronica). En ze zonden blijkbaar ook verschillende finales uit op TV. Best wel apart om zo'n mainstream coverage te zien :P.

Door Tweakers user MeltedForest, woensdag 3 december 2014 08:47

Damic schreef op dinsdag 02 december 2014 @ 17:27:
De bovenste header geeft "hotlinking is not allowed" ;)
Zal eens een andere header zoeken :P
Pataar schreef op dinsdag 02 december 2014 @ 17:48:
Heb je ook "The Olofpass" gezien, of volg je counter strike niet zo. Ik heb alle wedstrijden gekeken. LDLC VS Fnatic leek wel op een finale, totdat de boost tevoorschijn kwam...
Jammer dat NiP niet gewonnen heeft, maar GG LDLC. Het was erg close, maar de beste heeft gewonnen.
Het gebeurde allemaal pal achter ons, dus heb het allemaal wel redelijk gevolgd. Inderdaad jammer dat Fnatic niet verder is gekomen door die stomme boost van ze. Volgens mij hadden ze die niet persé nodig.

Reageren is niet meer mogelijk